| Genel Kültür|General Culture | , | Kültür Sanat|Cultural Arts | , | Bilgi|Info | , | Etkinlikler|

Hürriyet

12 Kasım 2017 Pazar

İçkiler|Beverages | İçecekler|Drinks |, | Bitki Şerbetleri|Basil Herb Syrup |, Reyhan Bitki Şerbetleri & Basil Herb Syrup

BİTKİ MEYVE ŞERBETLERİ|PLANT FRUIT THE SYRUP

En iyi malzemeler, incelikle işlendi|The best materials worked gracefully

REYHAN Bitki ŞERBETLERİ & BASIL HERB SYRUP
Bu şerbeti hazırlarken özellikle koyu mor renkli reyhanları tercih edin. Unutmayın bu şerbeti kesinlikle kaynatmayacaksınız, kaynatırsanız rengi bozulur. Ayrıca su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısın. Şerbet limon suyu gibi bulandırmadığı için ben limon tuzu tercih ediyorum ama siz istediğinizi kullanabilirsiniz.
Ayrıca şerbet denilince benim olmazsa olmazım tarçın ve karanfil, siz istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.

2L cam şişede sunulmaktadır. 
REYHAN Bitki ŞERBETLERİ & BASIL HERB SYRUP
Bu şerbeti hazırlarken özellikle koyu mor renkli reyhanları tercih edin. Unutmayın bu şerbeti kesinlikle kaynatmayacaksınız, kaynatırsanız rengi bozulur. Ayrıca su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısın. Şerbet limon suyu gibi bulandırmadığı için ben limon tuzu tercih ediyorum ama siz istediğinizi kullanabilirsiniz.
Ayrıca şerbet denilince benim olmazsa olmazım tarçın ve karanfil, siz istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.
2L cam şişede sunulmaktadır. 
İÇİNDEKİLER

1 demet reyhan, 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (isteğe göre azaltılabilir) , 1,5 çay kaşığı limon tuzu, 4 diş kuru karanfil, 2 adet çubuk tarçın, 6 su bardağı kaynar su.
HAZIRLANIŞI
Reyhan demetini bağının hemen üzerinden kesin. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için kenara alın.
Bir tencereye şekeri, limon tuzunu, karanfili ve çubuk tarçını alın.
Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, buz ile servis yapın.
CONTENTS

1 bunch Reyhan, 1 water glass of 2 sugar missing from the finger (optionally reduced) , 1.5 teaspoon lemon salt, 4 teeth dry carnation, 2 pieces of cinnamon stick, 6 cups of boiling water.
PREPARATION OF
Cut the Reyhan bundle right off your vineyard. Wash in plenty of water and take the edge to drain.
Get a pot of sugar, lemon salt, cloves and cinnamon sticks.
Add the rayon on top and pour hot water.
Stir the sugar until it melts and close the cover of the cook and let it brew.

Remove a syrup by filtering the souring syrup and lift into the fridge, serve with ice.


 
Bu yazı http://umitse.blogspot.comhttp://umitsermendgurbuz.blogspot.com. dan alınmıştır

Dış bağlantılar :

http://umitse.com

http://umitse.blogspot.com
http://umitsermendgurbuz.blogspot.com

http://twitter.com/umitsermendgurbuz
http://twitter.com/usgurbuz
http://twitter.com/umitsesanat

http://instagram.com/umitsermendgurbuz
http://instagram.com/usgurbuz
http://instagram.com/umitsesanat

http://facebook.com/umitsermendgurbuz
http://facebook.com/usgurbuz
http://facebook.com/umitse

http://pinterest.com/umitsermendgurbuz
http://pinterest.com/usgurbuz

http://tumblr.com/umitsermendgurbuz
http://tumblr.com/usgurbuz

http://swarm.com/umitsermendgurbuz
http://foursquare.com/umitsermendgurbuz

http://linkedin.com/umitsermendgurbuz
http://umitse.blogspot.com/2017/11/ickilerbeverages-iceceklerdrinks-bitki_12.html
http://umitsermendgurbuz.blogspot.com/2017/11/ickilerbeverages-iceceklerdrinks-bitki_12.html
 
|Ümit Sermend GÜRBÜZ|
|GrafikFotograGrafiOGRETMENI|
İçkiler|Beverages | İçecekler|Drinks | Bitki Şerbetleri|Basil Herb Syrup | Reyhan Bitki Şerbetleri|Basil Herb Syrup|

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder